Свеж Летен грим в 8 основни стъпки!

Свеж Летен грим в 8 основни стъпки!

октомври 23, 2016 Няма Коментари

Свеж Летен грим в осем основни стъпки!

 

Свеж Летен грим се постига лесно, стига да знаете, как да го направите! През Лятото грима трябва да е свеж, минимален и същевременно натурален, така да се каже. Тъй, като жегите са непоносими, а искаме да сме красиви и да подчертаем естествената си красота, без да се налага да се разтича нещо по лицето ни, то трябва добре да знаем, какво да ползваме и какво не. Основите за лице, като фон дьо тен и пудра не са забранени, но се препоръчват леките им летни версии. Тоновете са по светли, грима по минимален, а излъчването е това което търсим, като краен ефект. Ето и как в 8 стъпки да постигнем свеж летен грим:

1. Заложете на основата тип коректор, а не на течната или прахообразна основа – през Лятото, както казахме е горещо и течната или прахообразна основа са много нетрайни. Положите ли ги рискувате да се разтекат доста бързо и да оставят лицето ви на петна. Коректорите са твърди, нанасят се лесно с кръгови движения на пръстите и покриват успешно несъвършенствата по лицето ви. С тях магически си осигурявате свеж вид, естествено излъчване и съвършенство;

2. Овлажнител за лице, които е матиращ – този тип овлажнител е много удачен за горещините. Ако сте несигурни при употребата на коректора, то заложете на него. Той придава слънчев загар на лицето ви, изравнява тона на кожата и ви защитава от парещите слънчеви лъчи;

3. Бронзант за лице – за свеж летен грим бронзанта за лице е задължителен. След, като положите основата за лице, сложете бронзант на скулите, на носа и по изпъкналите части на лицето ви, където слънцето натурално ви засяга директно. Изберете бронзант с лек блясък и под тонове в праскова или розово. Така освежавате лицето си и акцентирате същевременно!

4. Течен Маркер – за да акцентирате допълнително на скулите, носа и очните ябълки, ползвайте течен маркер. Иска се практика, за да уцелите точните места и количество, но пък ефекта е доста поразяваща свежест. Не прекалявайте, за да не изглежда мазна кожата ви, особено на носа!

5. Лесно за смесване Сатенено Червило – когато целим минимален и ефектен грим, червилото не винаги е центъра на композицията на грима. В случая, особено през деня, то трябва да е със сатенен отблясък в бежов неутрален тон, лесен за смесване с цялостната свежест на лицето ви. Изберете такова, което е устойчиво на допир с течности, храна и лятна жега, за свеж летен грим;

6. Водоустойчива спирала за мигли – за да не се разтече гримът ви на плажа или през деня, то ползвайте спирала, която е водоустойчива. Нанесете един слой на горните мигли с обикновена спирала и го запечатайте с водоустойчива спирала след това. На долните сложете само водоустойчива спирала. Това Лято освен на черното, може да заложите успешно на тюркоаза и отровно зеленото в спиралата си, за свеж летен грим;

7. Кремообразни сенки за очи – сенките използваме, за да освежим погледа си. Въпреки, че модно е те да са сини или зелени, този сезон, то с меден оттенък или розово постигаме по-голяма свежест. За ефект на леко опушен грим ползвайте дълбок бронзов цвят на кремообразните си сенки. Нанесете ги равномерно с четка и ги фиксирайте с фиксатор за грим. Този грим за очи е по делови и става за офиса или вечер навън. За през деня нанесете кремообразни сенки с лек и свеж розов оттенък. Така през Лятото ще сте свежи, като праскова!

8. Гланц за устни – Лятото е добре грима да е лек и затова, и червилото трябва да е леко и прозирно. Затова в повечето случай е добре да ползвате блестящ гланц за устни. Свеж летен грим без гланц е, като кексче без глазура! Ползвайте свежи нюанси, като праскова, розово, лила, а за вечерите пастелни прозирни тонове на червеното, оранжевото и тъмно лилавото.

Ако следвате тези осем основни съвета, то грима ви ще е траен, свеж и много натурален това Лято. Затова дерзайте и постигнете съвършенството за лицето си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *