Как да постигнем така желания плосък корем?

Как да постигнем така желания плосък корем?

август 16, 2016 Няма Коментари

Как да постигнем така желания плосък корем?

 

Не се знае, дали стегнатия плосък корем или добре оформеното стегнато дупе са по-желани от жените, но определено и двете са в мечтите им. Затова в тази статия ще заложим на един доста опростен, изпълним и определено ползотворен комплекс от упражнения за плосък и добре оформен корем. Все пак е Лято и искаме да изглеждаме добре в банските си на плажа, за да се чувстваме добре! Лятото е в разгара си и ако сте решени да постигнете фигура на богиня, то с тези упражнения за един месец, ще имате корем по-плосък и стегнат, дори и от този на Анджелина Джоли. За да сме честни още от начало, нека кажем, че само упражнения не стигат! Трябва да спазвате и добре балансирана и здравословна диета. Много фитнес специалисти и диетолози, сочат като враг номер едно за плосък корем – глутенът. Той подува стомаха и затруднява храносмилането, така че избягвайте глутена в диетата си, ако можете дори го премахнете. Само за проба, докато трае тренировката ви за месец, хранете се с повече плодове и зеленчуци, пийте повече вода и не приемайте глутен! Една детокс диета също е добре дошла в случая. Сега да преминем към същината, комплекса от упражнения за плосък корем:

Центъра на вашето тяло е стомахът ви. Нужно е да го тренирате с максимален брой мускули, движения и разпъвания. Различните ъгли на натоварване играят огромна роля в случая. Не само сикс пака е целта ни, но най-вече средната секция на корема, за да изваят тяло, като скулптура. Правете комплекса 6 пъти седмично, комбинирайте го с кардио упражнения, като цялостната серия трябва да трае от 30 минути до час. Така след месец ще имате стегнат плосък корем и тонизирано тяло!

1. Странични лицеви Опори – това упражнение, дори и да не ви се вярва натоварва най-много средните коремни мускули и ги стяга максимално. Самото упражнение трябва да повторите по минимум 30 пъти на двете страни, за да е ефикасно. Сега постелете си подложка, за йога и седнете на нея, така че долния ви крак да е свит към стомаха. Тялото ви е извито странично и ръцете ви са с облегнати на земята длани. Горния крак е в изпънато положение, като пръстите ви в шпиц докосват пода. Така полека се завъртате, изправяте се в хоризонтално положение на ръце с долния крак изпънат в шпиц и докосващ земята, а другия повдигнат хоризонтално на линията на раменете. След това се връщате в изходна позиция и така до 30 пъти, след което сменяте страната. Освен корема натоварвате мускулите на ръцете, бедрата и седалището същевременно.

2. Повдигане на долната част от тялото, от легнало положение по диагонал – това упражнение е едно от най-добрите за плосък корем. То натоварва мускулната група на коремните мускули по начин, по който никое друго не го прави. От начало ще ви е трудно да го изпълните правилно, но с времето ще свикнете. Легнете по гръб на подложката си, на пода. Изпънете тялото, като струна. Сега леко завъртете бедрата си наляво по диагонала и сложете лявата си ръка под главата. Дясната изпънете с дланта надолу в страни. Сега от това положение, повдигнете двата крака изпънати, така че От върха на пръстите, на краката ви, до линията на лакътя, на свитата ви ръка, да се образува диагонал. После спуснете бавно надолу и пак бавно нагоре. Повторете упражнението поне 30 пъти.

3. Повдигания на вътрешната част на бедрата – отново упражнението се повтаря 30 пъти, за да постигнете плосък корем. Лягате с лице към тавана на пода. Поставяте ръцете си под главата и широко разтваряте краката си, като палците ви сочат нагоре. Извъртате левия крак настрани и го повдигате докато достигне хоризонтална линия с лактите ви. Така 30 пъти, а след това повтаряте с десния крак. Корема е максимално натоварен!

4. Полу-коремни преси с тежест – Легнете на постелката си по гръб с изпънато в шпиц тяло. В едната ръка, която е изпъната дръжте гира, а другата сложете под главата. От това положение повдигнете едновременно горната и долната част на тялото, като се свиете на кравай, коленете почти докосват челото ви! Ръката с гирата изпънете хоризонтално напред, а другата поддържа главата ви. Така до 30 пъти свивайте и разгъвайте тялото си и плоския корем вече няма да е химера.

Подходяща протеинова диета и без глутенов режим, в комбинация с тези упражнения, за месец ще ви направят да изглеждате, като от модно списание! Плосък корем е постижима мечта, стига напълно да се отдадете на постигането му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *